قدرت بیم BIM(مدلسازی اطلاعات ساختمان)
این روزها تعداد مهندسان ساختمان، پیمانکاران و کارفرماها که از سیستم BIM استفاده می کنند بسیار افزایش یافته است.
به نظر شما دلیل این همه افزایش کاربران چیست؟
یکی از مهترین دلایل آن این می باشد که یک حرکت و روند جهانی در AEC (Architecture,Engineering & Construction) به وجود آمده است که با انجام روندهای قدیمی دریافت می کنید که پروژه ها را کمی پیچیده تر می کند، در حالی که این پیشرفت در تکنولوژی به حرفه ای ها کمک می کند که در صنعت ساختمان هم موثرتر و هم مفیدتر کار کنند که در این زمان BIM وارد بازی می شود و با یک مدل هوشمند خود را نشان می دهد و حرفه ای ها در AEC را در زمینه طراحی، ایجاد زیر ساختها در پروسه ساخت و همینطور در مدیریت اطلاعات ساختمان کمک می کند.
در واقع بیم یک مدل سه بعدی را ایجاد می کند و تمام اطلاعات کلی و فیزیکی و عملکردی پروژه و تمام ویژگی های خاص پروژه در آن مدل وجود دارد که نشان از قدرت BIM دارد که به مهندسین، پیمانکارها و کارفرماها که با هم همکاری دارند دید خوبی می دهد که چه کاری را بصورت دقیق در کل پروژه انجام دهند و بی نهایت در حال کمک کردن می باشد که پروژه دقیق تر پیش رود. این اطلاعات موجود در پروژه کمک می کند که تجهیزات و اقلام در کجای پروژه قرار دارند و چطور باید نصب و نمایش داده شوند و ارتباط آنها با دیگر تجهیزات به چه نحوه می باشد و کلا این مکانیزم به چه شکل کار می کند.
از دیگر امکانات می توان به این نکته اشاره کرد که اگر قسمتی از پروژه تغییر کند این تغییر بر روی همه قسمتهای پروژه تاثیر گذاشته و متناسب با آن همه قسمتها تغییر می کنند. در مبحث بیم شما می توانید اطلاعات را وارد دنیای مجازی کنید و این تغییرات را در ساختمان ببینید و این امر باعث می شود شما بتوانید تاییده های پروژه را به راحتی دریافت کنید و دلیل آن این می باشد که شما در دنیای مجازی کار می کنید و در واقع می توانید تغییرات سریع در ساختمان را ببینید و تصمیم گیری سریعتر و بهتری را داشته باشید که آیا این قسمت در پروژه باقی بماند یا تغییر کند.
(Architecture,Engineering & Construction) BIM یک دیدگاه را برای ما به ارمغان می آورد که ما بتوانیم طراحی مفیدتر و دقیق تری بر روی بناها داشته باشیم و فازهای مختلف پروژه را بهتر بفهمیم و در آینده هم بتوانیم از این اطلاعات برای تعمیرات و نگهداری استفاده کنیم و صاحبان این ساختمان ها در زمان نگهداری و تعمیرات می توانند جابجایی ها، خرابی ها، تعمیرات لازم را ردیابی و پیش بینی کنند و مدیریت تاسیسات ساختمان و حتی بازسازی های که بعدا برای ساختمان پیش می آید را انجام دهند.
موقعی که شما با BIM کار می کنید یک کاهش ریسک در اجرای پروژه را تجربه خواهید کرد و هزینه و زمان پروژه کمتر و مقرون به صرفه خواهد شد و خروجی های پروژه دقیق تر خواهد بود.
به هر حال قدرت بیم در حال افزایش و رشد می باشد و تکنولوژی کلود یا همان فضای ابری در حال پیشرفت می باشد و پروژه ها را طوری در مسیر قرار می دهند که پروژه ها دقیق، سریعتر و با هزینه کمتر انجام شود و در روند AEC همه از مسیر سنتی به مسیر تکنولوژی جدید هدایت شوند و شرکت هایی که می خواهند در این مسیر باقی بمانند باید با این تکنولوژی پیش بروند و مطمئن باشید این بهترین راه حل می باشد.