مزایای استفاده از نرم افزار Revit

مزایای استفاده از نرم افزار Revit

شاید برای شما سوال شده باشد که چرا نرم افزار رویت به یکی از پرکاربردترین و محبوب‌ترین نرم افزارهای حوزه بیم شده است. در این بخش می خواهیم به بررسی مزایای رویت و دلایل استفاده از آن بپردازیم.

مدلسازی همزمان هر سه دیسیپلین

یکی از اصلی ترین دلایل استفاده از رویت، مدلسازی همزمان هر سه دیسیپلین بر روی یکدیگر می باشد در سیستم سنتی می بایست نقشه های معماری در نرم افزاری مانند اتوکد طراحی و ترسیم شود و آن نقشه ها تحویل واحد سازه داده شود تا نقشه های سازه نیز با استفاده از نقشه های معماری ترسیم شوند در مرحله بعدی نقشه های معماری و سازه تحویل واحد تاسیسات داده می شود تا با استفاده از آن ها تاسیسات یک پروژه طراحی و ترسیم گردد.

رویت به دلیل اینکه تمامی دیسیپلین ها را در خود گنجانده است این امکان را به شما می‌دهد تا فایل واقعی پروژه در فاز معماری و سازه و تاسیسات هم‌زمان با یکدیگر و بر روی یک فایل مدلسازی گردد. به این معنی که دیگر نیازی نیست تا نقشه ها با روش های غیراصولی بر روی یکدیگر انداخته شوند و سایر نقشه ها ترسیم گردد و شما می توانید با استفاده از لینک کردن فایل معماری در ساز و لینک کردن فایل های معماری و سازه در تاسیسات به صورت واقعی تمامی اجزای معماری و سازه یک پروژه را مشاهده کرده و به مدلسازی بخش تاسیسات بپردازید و این امر به شما کمک می‌کند تا در زمان خروجی های مورد نظر در هر یک از دیسیپلین ها، اعضای سایر دیسیپلین ها را نیز در فایل خود داشته باشید.

 

ترسیم دو بعدی و مدل سازی سه بعدی به شکل همزمان

برخلاف بسیاری از نرم‌افزارها که می بایست نقشه های دو بعدی ابتدا تهیه گردد و سپس از روی آنها حجم سه بعدی ساخته شود، رویت این امکان را به شما می‌دهد تا در زمان ترسیم اجزای پروژه در دید پلان و یا نه، حجم آنها در فضا نیز تولید شده. پس در رویت ما تنها با ابعاد دو بعدی یک عنصر سروکار نداریم و هندسه سه بعدی به همراه ترسیمات دو بعدی ایجاد می گردد.

مدیریت تداخلات

به بررسی و پیدا کردن تداخلات میان اجزای یک سازه کلش گیری یا Clash Detection گفته می‌شود. با توجه به اینکه رویت تمامی دیسیپلین ها را در یک فایل مدل می‌کند و علاوه بر هندسه دو بعدی ابعاد سه بعدی اجزا را در اختیار ما می گذارد، تمامی تداخلات موجود بین هر سه دیسیبل قابل مشاهده و شناسایی می باشد. در سیستم سنتی شما به هر میزان نیز دقت بالایی داشته باشید همچنان تداخلات قابل شناسایی نمی باشد و علت آن نیز دو بعدی بودن همه عناصر و همچنین جدا بودن فایل ها از یکدیگر می‌باشد. رویت ابزاری برای شناسایی خودکار تداخلات بین دیسیپلین ها نیز دارد تا در صورتی که در زمان مدلسازی شناسایی نشد نرم افزار آن را بررسی و به شما گزارش دهد و این یکی از قدرت های نرم افزار رویت می باشد. همچنین شما قابلیت ایجاد خروجی از رویت به نرم افزار نویس ورک را دارید تا به شکل دقیق ترین تداخلات شناسایی و برطرف گردد.

قابلیت متره و برآورد خودکار

یکی از اصلی ترین قدرت های رویت که آن را از سایر رقبا برتر می سازد قابلیت متره و برآورد خودکار از پروژه می باشد. در رویت همانند سیستم سنتی نیازی نیست تا متره و برآورد با استفاده از نقشه و توسط کاربر انجام شود و به صورت خودکار و کاملا هوشمند تمامی جداول برآورد پروژه را تولید می‌کند و این به دلیل همان information در بخش BIM می باشد. چرا که تمامی اجزای مدلسازی شده دارای اطلاعات هستند و جداول برآورد به این اطلاعات متصل هستند. در سیستم سنتی پس از اینکه نقشه ها تغییر می کند می بایست تا برآورد پروژه مجدد مورد بازبینی قرار گرفته در حالی که در رویت به دلیل اینکه تمامی برآورد های تولید شده به یک المان در مدل سه بعدی متصل می باشد، پس از تولید برآورد و در صورت اصلاح و یا تغییر در پروژه جداول نیز خودکار آپدیت می شود و این یکی از مزایای بسیار ارزشمند در رویت می باشد.

قابلیت کار گروهی بر روی یک پروژه

نرم افزارهای محدودی وجود دارد که قابلیت کار گروهی توسط آنها پشتیبانی می گردد و یکی از مزایای بسیار ارزشمند رویت که ما را مجبور به استفاده از آن در پروژه‌های بزرگ میکند قابلیت کار گروهی یا همان Collaboration می باشد.

گاهی ممکن است به دلیل بزرگ بودن پروژه نیاز داشته باشید تا چند نفر همزمان بر روی پروژه کار کنید. به عنوان مثال یک نفر طبقات اول تا ده یک پروژه و فردی دیگر همزمان بر روی طبقات یازدهم به بالا کار می کند و یا چند نفر بر روی فاز معماری، چند نفر بر روی فاز سازه و همزمان افرادی بر روی فاز تاسیسات کار کنند این یکی از مزایای بسیار ارزشمند رویت می باشد که ما را ناچار به استفاده از آن می کند.

پشتیانی از داینامو

یکی از مزایای بسیار ارزشمند رویت پشتیبانی از محیط برنامه برنامه نویسی داینامو می باشد. داینامو نه تنها یکی از مزیت های رویت می باشد، بلکه یکی از قدرت های بی چون و چرای رویت محسوب می گردد به طوری که امروزه داینامو به بخش جدایی ناپذیری از پروژه‌های بیم بدل شده است.داینامو یک محیط برنامه نویسی ویژوال با قابلیت پشتیبانی از زبان برنامه نویسی پایتون می باشد که یک محیط برنامه نویسی ویژوال با قابلیت پشتیبانی از زبان برنامه نویسی پایتون می باشد که به شما این امکان را می‌دهد تا ابزارهای خلق کنیم که در رویت تعبیه نشده است. همچنین خیلی وقت ها به علت بزرگ بودن حجم پروژه بسیاری از کارها زمان‌ بر بوده و انجام آنها به صورت دستی علاوه بر هدر رفت وقت باعث خطای انسانی می گردد. به عنوان مثال ممکن است تا نیاز به ترسیم و ویرایش بخشی از پروژه به داشته باشید که چندین روز زمان ببرد و شما می توانید با یک اسکریپت ساده همان عمل را در عرض چند ثانیه انجام دهید این کار علاوه بر صرفه جویی در وقت باعث کاهش خطای انسانی نیز می شود.

تولید خودکار نما و مقاطع

برخلاف سیستم های سنتی مثل اتوکد که می بایست مقاطع و نماهای ساختمان را به صورت دستی تولید کنیم،رویت پس از مدلسازی سه بعدی برای همه طبقات پروژه یک پلان نیز تولید می‌کند و شما از هرکجای پلان که بخواهید می توانید برش و نما ایجاد کنید. یکی از مزایای تولید خودکار مقاطع این است که پس از ایجاد تغییرات در ساختمان پروژه، دیگر نیازی نیست تا از ابتدا مقاطع و نماها ترسیم گردد و همه شیت های تولید شده به صورت خودکار اصلاح می گردد.

قابلیت مدلسازی توپوگرافی

یکی دیگر از مزایای رویت قابلیت مدلسازی توپوگرافی پروژه می باشد. شما با استفاده از خروجی نرم افزار های مانند سیویل تری دی و یا با داشتن مختصات نقاط سایت پروژه می توانید توپوگرافی آن را به شکل واقعی پیاده سازی کنید و مراحل واقعی پروژه مانند خاکبرداری و خاکریزی را پیاده سازی نمایید و همچنین حجم عملیات خاکی را محاسبه کنید.

تولید خروجی های گرافیکی

رویت نیز به مانند سایر نرم افزارهای مدلسازی سه بعدی به شما این امکان را می دهد تا پس از مدلسازی پروژه از آن خروجی های گرافیکی به شکل رندر و انیمیشن تولید نمایید. همچنین شما میتوانید با روش‌هایی مانند خروجی های واقعیت مجازی یا همان VRو همچنین واقعیت افزوده یا همان AR،دید بسیار دقیقی از پروژه را به کارفرمایان و مدیران پروژه ارائه دهید و حس قدم زدن در پروژه را تجربه نمایید

قابلیت آنالیز سازه و تاسیسات

یکی دیگر از قابلیت‌های رویت توانایی تعریف انواع بارهای خطی، صفحه ای و غیره می باشد و همینطور تعریف انواع ترکیبات بار می باشد. همچنین به دلیل ارتباط بسیار خوب بین رویت و ربات استراکچر شما می توانید پس از بارگذاری سازه را به نرم‌افزار ربوت استراکچر منتقل نمایید و آنالیز و طراحی سازه را در آن انجام دهید و پس از اتمام طراحی مجدد نتایج طراحی را به رویت برگردانید و یکی دیگر از قدرت های رویت در این بخش توانایی آنالیز تاسیساتی مانند آنالیز انرژی میباشد. شما میتوانید با تعریف انواع اسپیس و زون و ورود مقادیر ابتدایی انواع آنالیز های حرارتی و انرژی را در روز انجام دهید. همچنین رویت توانایی سایزینگ لوله ها و داکتها را با توجه به آیین نامه های مطرح دنیا دارد.

هوشمندی در مدلسازی

یکی دیگر از دلایل اصلی استفاده از رویت هوشمندی همه جانبی آن می باشد. به این دلیل بسیاری از مشکلات و خطاهای کاربر حذف شده و همچنین ابزارهای بسیار ارزشمندی را برای کنترل و مدیریت پروژه در اختیار ما قرار میدهد در ادامه بیشتر با این مورد آشنا خواهیم شد.

آشنایی با محیط کاری رویت

نرم افزار رویت برای مدل سازی یک پروژه از سه محیط کاری بهره مند می باشد که در ادامه کاربرد هر یک توضیح داده شده است.

محیط کاری Project

محیط  کاری پروژه، محیط اصلی مدل سازی در رویت محسوب می شود. این محیط شامل ابزارهای رایج مدل سازی اجزای یک ساختمان مانند کف، دیوار، درب، تیر و ستون، داکت و لوله و غیره می باشد که با استفاده از ابزارهایی که در این محیط برای ما تعریف شده است، به مدل سازی کردن پروژه می پردازیم.

بیایید با ذکر یک مثال محیط های کاری رویت را بهتر درک نماییم. فرض کنید می خواهیم در واقعیت یک ساختمان را بنا کنیم. محلی که ساختمان بنا می‌شود را سایت پروژه می نامیم. سایت پروژه محلی است تا تمامی قطعات ساختمان از کارخانه به آن وارد می شود و در محل سایت به یکدیگر متصل شده و ساختمان بنا می شود. محیط پروژه همان محیط سایت پروژه می باشد به این معنی که شما با ابزار های از پیش تعریف شده در رویت شروع به بنا کردن ساختمان با مصالح می کنید که در کارخانه تولید شده و به محیط پروژه منتقل شده است. پس فایل نهایی ما همان فایلی است که از محیط پروژه تولید شده است. حال سوالی که در ذهن نقش می بندد این است که محیط کارخانه رویت کجاست؟

محیط کارخانه رویت (محیط فمیلی)

محیط فمیلی همان کارخانه در رویت می باشد. به این معنی که تمام ابزارهایی که در محیط پروژه قرار گرفته است، ابزاری برای پیاده سازی یک فمیلی در پروژه می باشد. پس هر آن چیزی که در محیط پروژه برای بنام کردن مدل یک سازه از آن استفاده می شود یک فمیلی بوده و از پیش در این محیط ساخته شده و به محیط پروژه منتقل شده است. به عنوان مثال شما در محیط پروژه ابزاری برای مدلسازی درب دارید و با کلیک بر روی آن شما می بایست یک مدل درب انتخاب کنید که از قبل در محیط فامیلی ساخته شده و به محیط پروژه منتقل شده است. بنابراین محیط فمیلی حکم کارخانه تولید اجزای ساختمان را ایفا می‌کند و در آن ابزارهایی برای مدلسازی یک جز از ساختمان وجود دارد. پس اگر ما نیاز داشته باشیم تا یک نوع اتصال لوله خاص در پروژه استفاده نمایید ابتدا آن را در محیط فمیلی به شکل پارامتریک مدل کرده و سپس در محیط پروژه وارد می کنیم و شروع به لوله کشی پروژه میکنیم. با توجه به این توضیحات میتوان فمیلی را قلب رویت نامید و تسلط کامل بر آن بسیار ضروری می باشد.

محیط کاری Mass (مس)

محیط Mass نیز همانند محیط فمیلی یک محیط کارخانه محسوب می شود با این تفاوت که ابزارهای این کارخانه متفاوت می باشد. کار اصلی محیط مسینگ تولید کانسپت کلی می باشد که بیشتر کاربرد معماری دارد و در دیسیپلین سازه و تاسیسات به ندرت از آن استفاده می شود. به عنوان مثال فرض کنید شما یک سازه ای دارید که شکل کلی آن دارای یک شکل منحنی و پیچیده می باشد و به سختی قادر هستید تا شکل آن را در محیط پروژه در بیاورید به همین منظور محیط مسینگ به شما ابزارهایی می‌دهد تا کانسپت طرح خود را به مانند یک خمیر تغییر شکل دهید و به شکل دلخواه درآورید و سپس با استفاده از آن در محیط پروژه تبدیل به حجم ساختمان نمایید. موارد استفاده و قدرت محیط مس بسیار فراتر از موارد عنوان شده می باشد ولی به دلیل اینکه ما در دیسیپلین مکانیک استفاده زیادی از آن نداریم از توضیحات بیشتر صرف نظر می کنیم.

موارد عنوان شده به جهت آشنایی کلی با محیط های کاری رویت بوده و در ادامه به شکل مفصلی در مورد محیط های پروژه و فنی صحبت خواهیم کرد

 

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

به بالای صفحه بردن