آشنایی با نرم افزار Revit و انواع دیسیپلین ها

 *آشنایی با نرم افزار Revit و انواع دیسیپلین

رویت یکی از اصلی ترین نرم افزارهای حوزه BIM می باشد که متعلق به کمپانی اتودسک آمریکا است هرساله نسخه جدید Revit (معمولاً در ماه آپریل اوایل اردیبهشت) منتشر می‌شود و ویژگی های جدیدی به آن افزوده می‌شود که با انتشار مقالات و ویدیوهایی توسط شرکت اتودسک معرفی می شود. بر خلاف برخی از نرم افزارها که در نسخه های جدید خود تغییرات چشمگیری ندارند معمولا در هر نسخه از Revit ویژگی های زیادی به آن افزوده می‌شود و به همین علت است که همواره توصیه می‌شود از آخرین نسخه Revit استفاده نمایید در ادامه به برخی از نکات مهم در انتخاب ورژن مناسب و همچنین نکات مورد نیاز جهت نصب و راه اندازی Revit پرداخته شده است

  *سیستم عامل مورد نیاز

رویت تا نسخه ۲۰۱۹ از ویندوز ۷ پشتیبانی می کند و برای نصب نسخه های بالاتر نیاز به ویندوز ۱۰ و ۱۱ داریم در جدول زیر مقایسه از منابع مورد نیاز در چند نسخه از روی آورده شده است

موارد بالا حداقل منابع مورد نیاز جهت نصب رویت می باشد یا همان حداقل سخت افزار و نرم افزار که توسط کمپانی اتودسک اعلام شده است. اگرچه با منابعی کمتر از موارد بالا روی قابل اجرا می باشد ولی در صورتی که بخواهیم عملکرد نرم افزار بدون مشکل باشد داشتن این موارد توصیه می گردد

*نصب نرم افزار Revit 

برای نصب ورژن مورد نظر می توانید با یک سرچ کوتاه فایل نصبی آن را پیدا کنید که بهترین منبع برای دانلود آن سایت سافت ۹۸ می باشد همچنین می توانید فایل نصبی آن را به صورت DVD تهیه کنید مراحل نصب رویت ساده می باشد و از هر منبعی که تهیه گردد آموزش نصب و فعالسازی آن ذکر گردیده است. نکته اینجا اهمیت دارد که کتابخانه رویت یا همان Library می باشد. نرم افزار رویت برای کار کردن صحیح نیاز به یک لایبری یا کتابخانه دارد که همراه با نصب نرم‌افزار ایجاد نمی شود و نیاز است تا به صورت جداگانه در مسیری از کامپیوتر ریخته شود یا موقع نصب نرم افزار به اینترنت وصل باشید تا بتوانید فمیلی و تمپلیت های آن را همزمان با نصب نرم افزار رویت دانلود نمایید.

فایل کتابخانه رویت بسته به ورژن رویت بین ۱ تا ۳ گیگابایت می باشد که با یک سرچ عبارت Revit Content Library در گوگل می توانید آن را مستقیم از وب سایت اتودسک دانلود نمایید البته قابل ذکر می باشد که معمولا از هر منبعی که رویت را دریافت نمایید فایل کتابخانه آن نیز برای دانلود و یا نصب موجود می باشد. پس از تهیه فایل کتابخانه کافیست دوباره بر روی آن کلیک کنید تا پوشه آن ایجاد و محتویات آن تکمیل گردد. سعی کنید تا محل نصب رویت بر روی درایو C سیستم شما باشد ولی در صورتی که حجم کافی و یا درایو SSD ندارید می‌توانید آن را در مسیری دیگر نصب نمایید. محل نصب کتابخانه رویت اهمیت چندانی ندارد و میتوانید در هر مسیری آن را انتقال دهید.

پس از نصب کتابخانه میبایست فولدری تحت عنوان RVT۲۰۲۳ (برای رویت ۲۰۲۳) در مسیر مورد نظر ایجاد شده و حجمی بالای یک گیگ باید داشته باشد. پس از نصب رویت و کتابخانه آن نرم افزار ما آماده استفاده می باشد و حالا نوبت به آن می‌رسد تا آموزش نرم افزار رویت را آغاز کنیم.

*آشنایی اولیه و انواع دیسیپلین در نرم افزار Revit

پیش از آنکه وارد محیط نرم افزار شویم می بایست تا با دیسیپلین های رویت آشنا شویم. سوالی که اینجا در ذهن نقش می‌بندد این است که منظور از دیسیپلین چیست؟ این همان فازهای مختلف ساختمان مانند معماری، سازه و تاسیسات می باشد که در نرم افزار رویت به نام دیسیپلین شناخته می‌شود. نرم افزار Revit شامل ۵ دیسیپلین کلی می باشد که در ادامه با آنها آشنا می شویم نسخه های قدیمی Revit برای هر دیسیپلین دارای یک نرم‌افزار جداگانه بود.

به این معنی که اگر می خواستیم در فاز تاسیسات کار کنیم می بایست نرم افزار Revit  MEP را نصب می کردیم و اگر می خواستیم در فاز معماری کار کنیم می بایست نرم افزار Revit Architecture را نصب می کردیم نسخه های جدید روی تمامی دیسیپلین ها را در یک نرم افزار گنجانده و تحت عنوان Revit  منتشر می‌کند پس شما هر نسخه رویت (۲۰۱۶ به بالا) از رویت را که نصب نمایید دارای تمام دیسیپلین ها هستند.

۱) دیسیپلین معماری

منظور از دیسیپلین معماری یا همان Architecture پیاده سازی و اجرای معماری یک پروژه مانند دیوار، درب، پنجره، کف و سقف و… است پس اگر می‌گوییم در دیسیپلین معماری چیزی مدل می‌شود تنها منظور این است که ابزار انتخاب شده جزء ابزارهای معماری در یک پروژه می باشد.

۲) دیسیپلین سازه

منظور از دیسیپلین سازه یا همان استراکچر پیاده سازی اجزای سازه ای یک پروژه مانند تیر،ستون، فوندانسیون، اتصالات، میلگرد و غیره است. پس برای پیاده سازی اجزای سازه های یک پروژه کافیست تا از ابزارهای سازهای پروژه استفاده نماییم.نکته ای که می بایست در اینجا به آن اشاره کنیم این است که بسیاری از ابزارهای رویت بین تمامی دیسیپلین ها مشترک می باشد به عنوان مثال شما هم در دیسیپلین معماری و هم در سازه می توانید دیوار و یا کف ترسیم نمایید و چیزی که یک دیوار و کف سازی را از یکدیگر مجزا می‌کند نحوه تنظیمات آن می باشد.

۳) دیسیپلین تاسیسات

منظور از دیسیپلین تاسیسات یا همان MEP که مخفف MECHANICAL-ELECTRICAL-PLUMBING می باشد پیاده سازی اجزای تاسیساتی یک پروژه مانند داکت ها، لوله کشی و برق یک پروژه می باشد. اگر چه معمولاً فاز تاسیساتی یک پروژه را یکجا در نظر می‌گیرند ولی هر یک از دیسیپلین های MEP تخصص خود را می‌ طلبند و به همین علت نیز نرم افزار  رویت این سه بخش یعنی MECHANICAL-ELECTRICAL-PLUMBING را از یکدیگر جدا کرده است تا در روند مدل سازی اجزای این سه بخش قابلیت تفکیک از یکدیگر را داشته باشند.

دیسیپلین مکانیک

منظور از دیسیپلین مکانیک یا همان MECHANICAL پیاده سازی بخش HVAC یک پروژه مانند داکتهای هوای رفت و برگشت اگزاست و… می‌باشد.

دیسیپلین لوله کشی

منظور از دیسیبل لوله کشی یا همان PLUMBING یا PIPING پیاده‌سازی لوله کشی یک پروژه شامل لوله های آب رفت و برگشت، لوله کشی گاز و غیره می‌باشد.

دیسیپلین برق

منظور از دیسیپلین برقی یا همان ELECTRICAL پیاده سازی اجزای برقی یک پروژه مانند سینی کابل ها، کاندویتها، سیم کشی، تابلو برق و غیره می‌باشد.

 

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

به بالای صفحه بردن